Intoleràncies alimentàries

06/08/2019

Mal de cap? Mal de panxa? Diarrea? Fatiga crònica? Problemes de pell? Simptomes com aquests poden tenir com a orígen una intolerància alimentària.

 

És del tot cert que una dieta equilibrada, rica en fruita, verdures i cereals integrals, satisfà les necessitats nutricionals del nostre organisme per tal que la nostra salut vagi sobre rodes, però així i tot cal filar prim sobre la nostra alimentació.

  • Mal de cap
  • Mal de panxa
  • Diarrea
  • Fatiga crònica
  • Problemes de pell
  • Inflamacions articulars

Son algunes de les afeccions que poden tenir com a origen el consum de determinats aliments que el nostre organisme no tolera. 

LA INTOLERÀNCIA ALIMENTÀRIA

El desconeixement d’aquesta malaltia pot portar-nos a un dolor progressiu en el temps que pot arribar a afectar-nos greument. De fet, a vegades és resposta del tipus immunològic, com una al·lèrgia, però els seus símptomes es manifesten de manera més lenta i discreta.

La intolerància alimentària afecta a més d’un 30% de la població espanyola, i a cada una d’aquestes ho fa de maneres diferents. Per això cal analitzar cada cas mitjançant un estudi clínic personalitzat.

Normalment, les proves per detectar la intolerància alimentària són prescrites pel metge endocrí, nutricionista o dietista. Tot i que el desig de perdre pes sol ser la primera motivació per realitzar aquest tipus de test. 

Aquests tests desvetllen un gran ventall d’informació útil per treballar diferents aspectes de la nostra salut. 

La prova es basa en una senzilla extracció de sang, que serveix per a determinar com reaccionen els anticossos del pacient a determinades substàncies/proteïnes presents en els aliments. 

Posteriorment, l'avaluació dels resultats per part d’un professional mèdic t’ajudarà a saber conjuntament amb el dietista quina és la dieta més adequada per a mantenir la teva salut en perfectes condicions.

A la farmàcia realitzem aquests tipus d’anàlisis amb col·laboració amb laboratoris de renom per tal de poder donar resposta a innumerables qüestions sobre la salut alimentaria. 

Vols demanar-la? Només cal que ens ho facis saber i ens posarem a treballar per aconseguir el teu benestar. 

Demana la prova!